Gyártók Megfelezné szén-dioxid-kibocsátását a Mercedes

Megfelezné szén-dioxid-kibocsátását a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2022.04.12 12:23

Megfelezné szén-dioxid-kibocsátását a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

A Mercedes-Benz közölte, hogy 2030-ra megfelezné szén-dioxid-kibocsátását. A cél elérésével nagy lépést tenne afelé, hogy 2039-re elérje a már korábban kitűzött karbonsemlegességet.

Hirdetés

A szén-dioxid-emisszió csökkentésének ütemtervén kívül a német autógyártó azt is bejelentette, hogy ugyancsak 2030-ra a termelésben felhasznált energia 70 százalékát megújuló forrásból fogja fedezni, szemben a mostani 45-50 százalékkal.

A környezetvédelmet szolgáló célkitűzéseket Jörg Burzer termelési vezető ismertette. Prezentációja során azt is elmondta, hogy a 2030-as termelési megújulóenergia-felhasználás 15 százalékát a Mercedes saját napelemparkjai és szélerőművei fogják fedezni.

A fennmaradó részt energiaszolgáltatókkal kötött energiavásárlási szerződéseken keresztül fogják fedezni. Ezen szerződések keretében a szolgáltatók egy meghatározott időszakon keresztül fix áron szállítanak energiát a megrendelőknek.

A Mercedes-Benz tehát azon dolgozik, hogy fokozza a megújuló energiaforrások arányát a saját energiafogyasztásában, azonban jelenleg még mindig támaszkodik a gázra, mint az elsődlegeseket átmenetileg helyettesítő energiaforrásra. „Még egyértelműen szükségünk van gázra” – idézi a Reuters Burzert, aki hozzátette, hogy dolgoznak a gázfüggőségük csökkentésén.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink