Gyártók Megérkezett az új Mercedes S-osztály

Megérkezett az új Mercedes S-osztály

autopro.hu/P.B. | 2020.09.04 04:22

Megérkezett az új Mercedes S-osztály

Fotó: Daimler Media

Az új S-osztály palettáján lesz benzines, dízel, hibrid és plug-in hibrid változat is, a legkomolyabb változás pedig az autók informatikai rendszerében fedezhető fel. Az S-osztály nemcsak reprezentatív célokat szolgál, hanem a Mercedes egyik legfontosabb modellcsaládjáról van szó, ami rengeteg bevételt hoz a vállalatnak.

Hirdetés

Bemutatta az új S-osztályt a Mercedes, a járványügyi helyzetnek megfelelően az eseményre online került sor. Az informatika nemcsak ezért volt központi téma, hanem az autókba kerülő vezetést segítő rendszerek miatt is: az új S-osztályú Mercedesekben elérhető a többi között az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) elnevezésű információs és szórakoztató rendszer. Ennek része az is, hogy az utastérben elhelyezett kamerák képeit elemezve megtanulja értelmezni a vezető testbeszédét, és gesztusok alapján is képes végrehajtani utasításokat, de a Hey Mercedes rendszer segítségével hanggal is irányítható a legtöbb funkció.

Érdekes újítás a négykerék-kormányzás, aminek köszönhetően a hátsó kerekek akár 10 centiméternyit is elfordulhatnak, így az autó fordulóköre meglehetősen kicsi, magyarán jól lehet vele óvatosan manőverezni. A parkolást persze a már említett infotainment rendszer is segíti kamerákkal és a műszerfalon található kijelzővel.

Többféle hibrid is érkezik, a csúcsmodell pedig 800 lóerőnél is erősebb lesz

A 2021-ben megjelenő modellcsalád autóinak hossza kiviteltől függően öt méter 17 centiméter és öt méter 28 centiméter között lesz, a tengelytáv három méter 17 és három méter 21 centiméter között mozog. Az autó szélessége közel két méter (1,95), magassága másfél méter. A karosszéria légellenállási együtthatója kiemelkedően alacsonyra, 0,22-re csökkent, ez a szám az előző generációnál 0,24 volt.

A S-osztály benzines változatai háromliteres turbómotort kapnak, ezek 367 és 435 lóerősek. A dízelek 2,9 literesek, hathengeresek, teljesítményük 286 és 330 lóerő között mozog. A benzinesekből lesz hibrid változat is, melyeket egy 21 lóerős elektromos motor segít, a plug-in hibrid verzió pedig 99 kilométer megtételére lesz képes teljesen elektromos módban – írja az electrive.com.

Az AMG-modellek között lesz olyan is, melynek összteljesítménye a 800 lóerőt is meghaladja.

Fontos modellcsalád a Mercedes számára az S-osztály

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Daimler az S-osztálytól várja a nyereségét a koronavírus-járvány utáni időszakban. Szakmai becslések szerint a modellcsalád tagjait 15-20 százalékos haszonnal értékesíti a Mercedes, míg az árbevételben csupán három százalék az aránya.

Az új modellek árai még nem ismertek, de az előző generáció autói 30 millió forint körüli árról indulnak, és felszereltségtől függően ennél is drágábbak lehetnek.

Kiemelt Partnereink