Gyártók Még soha nem volt ennyi megrendelése a Ferrarinak

Még soha nem volt ennyi megrendelése a Ferrarinak

autopro.hu/V.M. | 2023.04.17 08:18

Még soha nem volt ennyi megrendelése a Ferrarinak

Fotó: Ferrari

A sportautókat gyártó olasz Ferrari történelmének eddigi legnagyobb rendelésállományával rendelkezik a vállalat elnökének, John Elkann beszámolója szerint.

Hirdetés

A vállalat közgyűlésén felszólalva Elkann elmondta, hogy a Ferrari legfrissebb modelljei, a plug-in hibrid 296 GTS és a Purosangue, mely a vállalat első SUV-ja, segítettek a kereslet fokozásában, lehetővé téve a rendelésállomány rekord szintre emelkedését, és 2024 egy nagy részére átnyúlását.

A Ferrari korábban 15 új jármű 2023 és 2026 közti piacra dobásáról tett ígéretet. Ezen modellek között szerepel az első teljesen elektromos Ferrari is, mely – Elkann által most megerősítetten – 2025-től lesz kapható.

Ugyancsak korábbi tervek szerint 2030-ra a Ferrari eladásainak 80 százalékát fogják valamilyen szinten elektrifikált modellek alkotni, a fennmaradó rész belső égésű járművekből fog származni.

Számolnak a belső égésű motorral

Benedetto Vigna vezérigazgató még márciusban üdvözölte az EU azon tervét, mely szerint 2035 után is lehet majd szintetikus üzemanyaggal üzemelő belső égésű motoros új személyautókat forgalomba helyezni a blokk területén.

A Reuters beszámolja szerint Vigna a közgyűlésen ismét kiállt a régi technológia mellett: „A belső égésű motorban még mindig sok rejlik, a magas energiahatékonyságukra és az e-fuelre alapozva partnerekkel közösen olyan megoldásokat fogunk kidolgozni, melyek jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink