Gyártók Még nem dőlt el a Hyundai orosz gyárának sorsa

Még nem dőlt el a Hyundai orosz gyárának sorsa

autopro.hu/V.M. | 2023.03.10 11:19

Még nem dőlt el a Hyundai orosz gyárának sorsa

Fotó: Hyundai Newsroom

A koreai Hyundai Motor több lehetőséget is számba vesz oroszországi gyárával kapcsolatban, és egyelőre nem született döntés a részletekről – közölte a vállalat, miután a létesítmény eladásáról érkezett hír.

Hirdetés

Az orosz sajtóban arról jelent meg hír, hogy a Hyundai a szentpétervári üzeme eladásáról tárgyal egy kazahsztáni vállalattal.

A hírre reagálva a Hyundai azt közölte, hogy még nem született döntés az üzemről, továbbá, hogy a végleges döntés meghozatala után egy hónapon belül bejelentést fog tenni – írta meg a Reuters.

A koreai OEM röviddel az ukrajnai háború tavaly február 24-i kirobbanása után állította le oroszországi gyártóüzemét, ahol 2021-ben mintegy 230 ezer járművet szereltek össze.

Sok gyár cserélt gazdát

A háború kitörése után a külföldi járműgyártók leállították oroszországi gyáraikat az alkatrészellátás szankciók miatti elapadása miatt. Azóta több OEM is megvált helyi üzemétől, köztük a Renault, az Iveco és a Nissan is – utóbbi szentpétervári gyárát az AvtoVaz vette át azzal a szándékkal, hogy újraindítsa a termelést.

A Volkswagen, a Hyundai-hoz hasonlóan még vizsgálja lehetőségeit a kalugai üzemével kapcsolatban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink