Gyártók Még idén stabilizálná chipellátását a Daimler

Még idén stabilizálná chipellátását a Daimler

autopro.hu/V.M. | 2021.10.25 12:22

Még idén stabilizálná chipellátását a Daimler

Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója | Fotó: Daimler Media

Ola Källenius, a Daimler járműgyártó vezérigazgatója azt reméli, hogy a vállalat félvezető-ellátása még idén stabilizálódik, ugyanakkor a hiány megszűntét 2023 előtt nem igen tartja elképzelhetőnek.

Hirdetés

Källenius nemrég a Mercedes-Benz amerikai létesítményeinek meglátogatása során beszélt a kilátásokról. Többek között elmondta, hogy a mostani negyedévben a Mercedes termelése el fog maradni az egy évvel korábbitól, ami egyébként egy szokatlanul erős negyedév volt a gyártás járványvédelmi lezárásokat követő felfutása miatt.

Hangsúlyozta, hogy a chipellátás alakulását illetően nem lehetnek teljesen biztosak, ugyanakkor abban bíznak, hogy a negyedik negyedévben stabilizálhatják a szituációt, 2022-ben pedig tovább javíthatják azt.

Ugyanakkor rámutatott, hogy nagy chipgyártók szerint az ellátási nehézségek 2023-ig is elhúzódhatnak. „Rugalmasnak kell maradnunk” – idézi Källenius-t a Reuters.

A Daimler jelenleg a kettő külön vállalattá válás előkészítésével párhuzamosan küzd az autógyártást világszerte visszafogó chiphiánnyal. A Daimler teherautó- és buszgyártó tevékenységeit a jövőben egy külön vállalatban vonják össze, míg a Daimler Mercedes-Benz Group AG néven fut majd. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a közelgő különváláshoz nemrég a részvényesek is hozzájárulásukat adták.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink