Gyártók Még idén megnyílhat a Tesla berlini üzeme

Még idén megnyílhat a Tesla berlini üzeme

autopro.hu/V.M. | 2021.11.25 08:19

Még idén megnyílhat a Tesla berlini üzeme

Fotó: Twitter/ElonMusk

A sorozatos, engedélyeztetéssel kapcsolatos problémák miatt a Tesla Berlinhez közeli, grünheidei autógyárának megnyitását már többször is elhalasztották, Brandenburg tartomány gazdasági minisztere azonban biztos benne, hogy az első Model Y SUV-k még az idén kigördülhetnek az üzem kapuján.

Hirdetés

A Tesla már 2021 nyarán megkezdte volna a termelést a Gigafactory 4-nek is nevezett németországi egységében, az engedélyeztetések elhúzódása miatt azonban a megnyitást el kellett halasztani. Nemrég Elon Musk, a Tesla vezére úgy nyilatkozott, hogy a novemberi megnyitás is egyre valószínűtlenebb, a kilátásokat pedig csak tovább rontotta az a később bejelentett novemberi konzultáció, mely keretében a helyi lakosok emelhettek kifogást az üzemmel szemben.

A megnyitás további tolódását látszik megerősíteni, hogy a Tesla nemrég jelezte, valószínűleg sem a berlini, sem a Texas állambeli Austinban épülő egységéből nem fognak autókat kiszállítani az idén.

A berlini üzem idei beindulását azonban nem lehet kizárni, sőt, Jörg Steinbach, brandenburgi gazdasági miniszter most nyilvánosan azt közölte, biztos benne, hogy még 2021-ben meg fog indulni a termelés.

Az InsideEVs szerint Steinbach egy online megbeszélés után nyilatkozott. A megbeszélésen környezetvédők mintegy 800 kifogást emeltek a Tesla gyára ellen, ennek ellenére a miniszter azt mondta, az engedélyeztetések vélhetőleg további jelentős nehézségek nélkül fognak folytatódni.

Érdekesség, hogy a grünheidei üzem területén már lencsevégre kaptak néhány Model Y-t, azonban arról nincs információ, hogy azokat helyben szerelték-e össze.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink