Gyártók Még erősebb és még tisztább lesz az új Mazda MX-5

Még erősebb és még tisztább lesz az új Mazda MX-5

autopro.hu/H.J. | 2018.09.15 06:03

Még erősebb és még tisztább lesz az új Mazda MX-5

Az újragondolt ikonikus japán sportkocsi motorjai megfelelnek az Euro 6d TEMP követelményeinek. Az árak viszont nem változnak.

Hirdetés

A Mazda újratervezte MX-5-ös modelljét: három évvel a jelenlegi generáció megjelenése után a roadster teljesen új, korszerűsített motorokat kap, amelyek alacsonyabb károsanyag-kibocsátásúak, ráadásul lényegesen nagyobb teljesítményűek. Az új modellek piacra kerülése szeptember közepétől várható, az árak a jelenlegi tervek szerint nem változnak: a puhatetős változat alapára 22 990 euró (körülbelül 7,4 millió forint), míg nyitható keménytetős verzió 28 690 euró (nagyjából 9,3 millió forint) körül várható.

Míg a formatervben csak kisebb változások történtek, a motorokra nézve ez nem mondható el: a két négyhengeres nem csak az Euro 6d TEMP szabványt teljesíti, de nagyobb teljesítményre is képes. A 1,5 literes, 132 lóerős motor 8,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra és 204 k/h-s sebességet érhet el, mindeközben a WLTP szerinti fogyasztása csak 6,3 liter. Ezzel szemben a még nagyobb lökettérfogatú, kétliteres motor 6,5 másodperces gyorsulást, 220 km/h-s végsebességet és 6,9 literes fogyasztást produkál.

A motorok optimalizálásával a felszereltséget is bővítették, hiszen mostantól szabványos LED-es fényszórókkal is rendelkezik a roadster. Az olyan új támogatási rendszerek, mint például a közlekedési táblák felismerése, fáradtságra való figyelmeztetés és okostelefon-integráció az Android Auto és az Apple Carplay segítségével lehetségesek.

Kiemelt Partnereink