Gyártók Még egy kínai gyártó jön Európába

Még egy kínai gyártó jön Európába

autopro.hu/P.B. | 2023.09.07 09:21

Még egy kínai gyártó jön Európába

Fotó: Facebook/Leapmotor

Európába érkezik a Leapmotor – rögtön két járművel. A Müncheni Autószalonon a kínai autógyártó megerősítette, hogy Németország is szerepel a terjeszkedési tervében.

Hirdetés

A Leapmotor célja, hogy a jövő évre az európai piacra két európai tanúsítvánnyal rendelkező elektromos autója legyen – a Franciaországban már tesztelés alatt álló TO3 és az IAA-n bemutatott C10. Ezt követően a gyártó minden évben új járművet kíván bemutatni Európa számára.

A kínai gyártó egyelőre csak „Európáról” beszél, nem konkretizálta terveit. A Leapmotor szerint még nem kell eldöntenie, mely piacok lesznek az elsők a listán. „Nincs meg az erőforrásunk ahhoz, hogy egyszerre minden piacra be tudjunk lépni” – mondta Matt Lei, a Leapmotor nemzetközi üzletágának vezetője egy müncheni újságírókkal folytatott beszélgetés során, de annyit elárult, hogy Németország a célpontok között van.

Egy SUV – mi más?

A Leapmotor új modellje, egy elektromos SUV, a C10. Ez a gyártó első olyan járműve, amely az új Leap 3.0 platformra épül, amelyet a Leapmotor a müncheni IAA-n is bemutatott. Ez azt jelenti, hogy az elektromos autó olajhűtéses elektromos meghajtással és „intelligens vezetési rendszerrel rendelkezik”.

Az elektromos hajtás teljesítménye 170-től 250 kilowattig terjed, és alkalmas hátsó- és összkerékhajtásra is. „A nagyfeszültségű szilícium-karbid technológia beépítése a lapos huzalos olajhűtő elektromos hajtásba 92 százalékos átfogó hatásfokot ér el – állítja a cég.

Az akkumulátort illetően a gyártó a cell-to-chassis technológiára (CTC) támaszkodik, ami azt jelenti, hogy az akkumulátorcella közvetlenül a jármű karosszériájában van elhelyezve, nem pedig az akkumulátormodulban. A Leapmotor szerint ennek javítania kell az akkumulátor hatótávolságán, teljesítményén és biztonságán – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink