Gyártók Matthias Müller: nincs garancia arra, hogy nem ismétlődik meg a Prevent-ügy

Matthias Müller: nincs garancia arra, hogy nem ismétlődik meg a Prevent-ügy

autopro.hu/B.B. | 2016.09.09 10:30

Matthias Müller: nincs garancia arra, hogy nem ismétlődik meg a Prevent-ügy

A VW első embere elmondta, a jövőben sem fogják tudni teljesen megakadályozni, hogy akár egyetlen beszállító miatt leálljanak az autógyártó szerelősorai.

Hirdetés

Kellemetlen, de mégis hasznos tapasztalatokkal gyarapodott a Volkswagen, mikor a közelmúltban a Prevent cégcsoporthoz tartozó két beszállító miatt ideiglenesen leállt legnépszerűbb modelljeinek gyártása. A német autógyártó a jogvita rendezése után megkezdte beszállítóival kötött szerződései és beszerzési stratégiája felülvizsgálatát.

Azonban hiába tanul a gyártó a végül százmillió eurós mínusszal lezárt esetből, Matthias Müller most elmondta, továbbra sincs száz százalékos garancia arra, hogy a jövőben nem történik hasonló ok miatt csúszás vagy akár leállás a termelésben. A konszernvezér persze nem teljesen pesszimista, hiszen az Automotive News szerint arról is beszélt, hogy a közelmúltbeli események egyszeriek voltak, az autógyártó egyébként pedig jó kapcsolatot tart fenn beszállítóival.

A vállatok viszonyának megítélése ugyanakkor a beszállítók oldaláról korántsem ilyen jó megítélésű, erről korábban itt írtunk.

Kiemelt Partnereink