Gyártók Máris új akkut kaphat a Hyundai Ioniq 5

Máris új akkut kaphat a Hyundai Ioniq 5

autopro.hu/P.B. | 2021.11.05 12:19

Máris új akkut kaphat a Hyundai Ioniq 5

Fotó: Hyundai.news

Jelenleg kétféle akkumulátorral lehet kapni a Hyundai Ioniq 5 modelleket, ezek közül a nagyobb akku már a jövő év elején, pár hónappal a modell piacra dobása után új, feljavított változatot kaphat koreai sajtóértesülések szerint.

Hirdetés

Dél-Koreából származó sajtóhírek szerint máris új, nagyobb kapacitással rendelkező akkumulátort kaphat a Hyundai Ioniq 5. Az eddig kétféle akkumulátorral kapható autó esetében a nagyobb akku 72,6 kilowattórás, ennek kapacitását növelné a gyártó azzal, hogy harminc helyett harminckét modult szerelne a pakkba – így 77,4 kilowattórára nőne a kapacitás.

Az így megnövelt akku pontosan akkora lenne, mint a testvérmárka Kia EV6 modelljének nagyobb akkumulátora. Az Ioniq 5 kisebb, 58 kilowattórás akkumulátorán nem változtat a Hyundai. Az EV6 és az Ioniq 5 egyaránt a Hyundai Motor Csoport E-GMP platformjára épülő modellek, utóbbi a hosszabb autó, így a megnövelt akkumulátornak jutna is hely.

Nő a hatótáv is

Ezzel a változással természetesen valamelyest nőne az Ioniq 5 hatótávolsága is. A Dél-Koreában használt szabvány szerint 423 kilométerről 480 és 490 kilométer közé nőne a hatótávolság, a WLTP szerint ugyanakkor már a mostani legnagyobb Ioniq 5 is képes 481 kilométer megtételére egy töltéssel – így tehát a WLTP szabvány alapján 500 kilométer fölé nőhet a hatótáv.

Ez összecseng azzal is, hogy a szintén 77,4 kilowattórás akkuval rendelkező Kia EV6 hatótávolsága ezen szabvány szerint 528 kilométer – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink