Gyártók Március közepéig nem adják át a német Tesla gyárat

Március közepéig nem adják át a német Tesla gyárat

autopro.hu/P.B. | 2022.02.11 17:22

Március közepéig nem adják át a német Tesla gyárat

Fotó: Tesla

A Tesla még mindig a végső engedélyekre vár a Grünheidében található gyárának megnyitásához. Bár német politikusok már az ősszel úgy nyilatkoztak, hogy a Tesla hamarosan megkezdheti a termelést Berlin mellett, erre minimum március közepéig még várni kell.

Hirdetés

Német jelentések szerint a Tesla berlini gyárában legkorábban március közepén indulhat el a termelés, ugyanis a gyártó még mindig a helyi hatóságok végső jóváhagyására vár a gyártás megkezdéséhez.

Sajtóhírek szerint a hatóságok jelenleg is felülvizsgálják a gyár biztonsági óvintézkedéseit. A környezetvédelmi minisztérium szóvivője konkrét dátumot nem adott meg, de szavai szerint a jóváhagyási folyamat utolsó szakaszában jár már a Tesla ügye.

Elon Musk vezérigazgató egy Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy február közepén ellátogat a berlini gyárba. A Tesla németországi szóvivője azonban a Reuters tájékoztatása szerint nem válaszolt a gyár átadásával kapcsolatos kérdésekre.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink