Gyártók Már Latin-Amerikába is szállít e-teherautókat a Volvo

Már Latin-Amerikába is szállít e-teherautókat a Volvo

autopro.hu/V.R. | 2023.12.27 06:22

Már Latin-Amerikába is szállít e-teherautókat a Volvo

Fotó: Volvo Trucks Media Library

A Volvo Trucks összesen nyolc nehéz tehergépjárművet szállított le brazíliai, chilei és uruguayi ügyfeleknek. Ezek a megrendelések jelentik a Volvo első nulla károsanyag-kibocsátású teherautó értékesítését Latin-Amerikában.

Hirdetés

A Volvo Trucks úgy látja, hogy a latin-amerikai országokban „a szállítmányozási vállalatok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a fenntarthatóbb nehézfuvarozási megoldások iránt”, amit legújabb megrendeléseik is bizonyítanak. Brazília már most is fontos piac a Volvo Trucks számára, 2022-ben több, mint 26 ezer teherautót szállított brazíliai ügyfeleknek. Az új megrendelések között szerepelnek azonban az első nulla károsanyag-kibocsátású járművek.

A Volvo Trucks volt az első globális gyártó, aki már 2019-ben megkezdte az elektromos teherautók sorozatgyártását. Ma a nulla károsanyag-kibocsátású jármű termékcsalád hat elektromos teherautót tartalmaz, amelyek a városi szállítmányozásban és a szemétszállításban, illetve a regionális szállításban és az építőipari munkákban való alkalmazásokat fedik le. A Volvo Trucks célja, hogy 2030-ra az új teherautók globális értékesítésének 50 százaléka elektromos legyen – számolt be az electrive.com.

Pozitív kilátások a térségben

A Reiter Log, amely a Volvo szerint Brazília egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója, öt Volvo FM Electric járművet fog használni, melyeket a Volvo Financial Services-en keresztül fog bérelni. Két chilei lítiumtermelő vállalat egy-egy Volvo FH Electric teherautót kezdett alkalmazni, Uruguayban pedig az építőanyag-kereskedéssel foglalkozó Bitafal egy Volvo FM Electricet fog bevetni.

Wilson Lirmann, a Volvo Trucks latin-amerikai elnökének elmondása szerint „Latin-Amerikában sok fuvarozónak nagy ambíciói vannak a nulla károsanyag-kibocsátású teherautó-szállítással kapcsolatban”. Hozzátette még, hogy úgy gondolják, hogy a jelenlegiek mellett hamarosan még több szállítmányozási vállalat fogja megkezdeni a Volvo Trucks-szal karöltve az elektrifikációs útját.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink