Gyártók Már kulcsokat sem tudnak gyártani a chiphiány miatt

Már kulcsokat sem tudnak gyártani a chiphiány miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.10.28 12:22

Már kulcsokat sem tudnak gyártani a chiphiány miatt

Fotó: Toyota of Clermont

A világ legnagyobb autógyártója október 27-én közölte, hogy a Japánban kínált modelljeihez való két elektronikus „okos” kulcs közül az egyiket egyelőre mechanikusra cseréli, hogy minél hamarabb tudja kiszállítani autóit.

Hirdetés

A chiphiány továbbra is megnehezíti az autógyártók életét, és ez egy eddig nem látott kényszerintézkedést idézett elő. A Toyota ugyanis hagyományos, mechanikus slusszkulcsra cserélte egyik „okos kulcsát” Japánban, hogy minél hamarabb átvehessék autóikat az ügyfelek.

„Ez egy ideiglenes intézkedés, amelynek célja, hogy a lehető leggyorsabban eljuttassák az autókat az ügyfelekhez” – áll a Toyota közleményében, amiben elnézést kér a kellemetlenségekért a japán OEM és hozzáteszi, hogy amint lehet, átadja ügyfeleinek az új kulcsot is.

Amúgy is nehéz a Toyota éve

A Toyotát idén különösen súlyosan érintették a külső körülmények, hiszen természeti katasztrófák és egyéb zavarok tovább fokozták a bajukat. Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a múlt héten a japán cég arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg nem fogja tudni megépíteni azt a 9,7 millió járművet, amelyet eredetileg a jelenlegi üzleti évre prognosztizált.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink