Gyártók Már idén növelné német gyárát a Tesla

Már idén növelné német gyárát a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.11.10 09:19

Már idén növelné német gyárát a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla még ebben az évben szeretné benyújtani a grünheidei gyárának bővítésére vonatkozó kérelmet. Ezzel az üzem gyártási kapacitása évi 500 ezerről több mint egymillió elektromos autóra nőne.

Hirdetés

A Märkische Oderzeitung helyi német kiadvány beszámolója szerint a bővítés 70 hektárnyi területet érint a telephely északi részén. A terület egy részére még jelenlegi fejlesztési terv vonatkozik, ám a Teslának újra pályáznia kell az engedélyért a gyárnak bővítéséhez – ami azzal is jár, hogy a helyi lakosságot is meg kell kérdezni az ügyben.

Az Oder-Spree kerületi vezetés most további információkat közölt költségvetési tervében. A dokumentumban az áll, hogy a Tesla 2022 végén kérelmet nyújt be az üzem bővítésére, amivel a kapacitás évi ötszázezerről több mint egymillió autóra növekszik. Ez utóbbi pont azért különösen érdekes, mert eddig a homályos bővítési terveken kívül semmit sem lehetett tudni a következő építkezési ütem méreteiről. A számok ma már úgy értelmezhetők, hogy az új csarnoknak az első építési fázishoz hasonló kapacitásúnak kell lennie.

Miközben a fejlesztési tervekkel nem késlekedik a gyártó, az üzemben jelenleg - szeptember végétől - heti 2000 jármű kerül le a gyártósorról. A dpa korábbi információi szerint 2023 első negyedévére heti 5000 autó a cél – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink