Gyártók Már biztos: AMG változatot kapnak a Mercedes elektromos modelljei

Már biztos: AMG változatot kapnak a Mercedes elektromos modelljei

autopro.hu/V.M. | 2021.02.10 08:21

Már biztos: AMG változatot kapnak a Mercedes elektromos modelljei

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz tisztán elektromos modelljeit tömörítő EQ modellcsaládjának tagjaiból a jövőben AMG sportváltozatok is készülni fognak – közölte nemrég a vállalat operatív és kutatás-fejlesztési igazgatója, Markus Schäfer.

Hirdetés

Schäfer, az új EQA bemutatását követően újságíróknak nyilatkozva mondta el, hogy érkezni fog egy elektromos modellekhez tervezett AMG platform. Bár részleteket nem osztott meg a platformról, hozzátette: „Növelt teljesítményű változatok fognak készülni az EQA-ból, B-ből, S-ből és E-ből.”

A nagyobb teljesítményű modellek műszaki jellemzői nem ismertek, Schäfer nyilatkozata alapján azonban valószínűnek tűnik, hogy elsőként az EQA-ból fog sportváltozat készülni.

A többi modellt a hétüléses GLB-n alapuló EQB, amit 2021 utolsó negyedévétől Magyarországon is gyártani fognak, továbbá egy-egy EQS SUV és szedán, valamint egy-egy EQE crossover és szedán fogja alkotni. Az Autocar szerint a nagyobb típusok AMG változatainak teljesítménye valószínűleg meg fogja haladni a hatszáz lóerőt, igazodva a rivális márkák azonos kategóriában induló elektromos modelljeihez.

Az AMG jelzésű EQ modellek fejlesztésével a Mercedes leköveti versenytársait. Az Audi például az e-Tron GT-t RS kivitelben is kínálni fogja, már a kezdetektől, a BMW pedig az év későbbi részében egy M pakettes i4 bejelentésére készül.

Kiemelt Partnereink