Gyártók Már az USA-ban is gyártják a VW ID.4-et

Már az USA-ban is gyártják a VW ID.4-et

autopro.hu/V.M. | 2022.07.26 17:20

Már az USA-ban is gyártják a VW ID.4-et

Fotó: Volkswagen

Megkezdődött a Volkswagen ID.4 gyártása az Egyesült Államokban. Ezzel a crossover a német autógyártó első olyan tisztán elektromos modellje, amit az amerikai kontinensen (is) készítenek.

Hirdetés

Az ID.4 eddig Kínában és Európában készült, a tengerentúlon a VW Tennessee állambeli Chattanoogában található üzemében szerelik össze. A cél, hogy az év végére havi 7000 darabot gyártsanak belőle, 2023 folyamán pedig még jobban felfuttassák a termelést.

Az ID.4 jelenleg 82 kilowattórás akkumulátorral készül az amerikai piac számára, még az idén azonban egy 62 kilowattórás akkuval rendelkező változat első darabjai is le fognak gördülni a gyártósorról.

Munkahelyeket teremtett az elektrifikáció

Az ID.4 gyártásának előkészítése érdekében a VW 800 millió dollárt fektetett be a chattanoogai gyárába, azt kész akkumulátorokat összeszerelő részleggel és akkumulátortesztelő központtal is bővítve.

Az észak-amerikai beszállítói hálózatban még ennél is sokkal nagyobb összegben, 2,7 milliárd dollár értékben valósultak meg fejlesztések, több mint 3000 munkahelyet teremtve csak az USA-ban.

A VW a következő öt évben 7,1 milliárd dollárt fektet be Észak-Amerikában, hogy új modellek gyártását kezdje meg és növelje kutatás-fejlesztési kapacitását. A befektetés több elektromos modell helyi gyártásának elindítását is támogatni fogja: 2024-ben egy szedán és az ID. Buzz, 2026-tól pedig SUV-k gyártása kezdődik meg annak érdekében, hogy 2030-ra a VW amerikai eladásainak 55 százalékát teljesen elektromos gépkocsik tegyék ki.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink