Gyártók Magas fokú önvezetésre képes SUV-t fejleszt a Huawei és a GAC

Magas fokú önvezetésre képes SUV-t fejleszt a Huawei és a GAC

autopro.hu/V.M. | 2021.08.05 08:19

Magas fokú önvezetésre képes SUV-t fejleszt a Huawei és a GAC

Fotó: Facebook/huawei

Kettő kínai vállalat, a járműgyártó GAC Csoport és a telekommunikációs óriás Huawei közösen fognak kifejleszteni egy négyes szintű önvezetésre képes, vagyis közel teljesen autonóm SUV-t.

Hirdetés

A tisztán elektromos, közepes-nagy méretkategóriájú crossover gyártása 2023 végén fog kezdődni a tervek szerint. A jármű a GAC GEP.30 tisztán elektromos modellekhez tervezett padlólemezére épül majd, továbbá integrálni fogja a Huawei számítógépes és kommunikációs architektúráját, valamint egyéb intelligens járművekhez fejlesztett megoldásait.

A Huawei idén tavasszal jelentette be, hogy más techcégekhez hasonlóan elektromos autók fejlesztésébe és gyártásába vág bele. A telefonokról ismert vállalat már évek óta szállít OEM-eknek különböző okos autóipari megoldásokat. A GAC járműgyártóval például az intelligens összekapcsolt elektromos járművek területén több sikeres projektben is együttműködött, 2020 szeptemberében pedig egy digitális, önfrissítő járműplatform közös tervezéséről állapodtak meg.

A legfrissebb kooperációs szerződés értelmében a 2023-ban gyártásba kerülő SUV-t követően még hét másik közösen fejlesztett típus is érkezni fog, melyek mindegyike a GEP.30 platformra fog épülni.

Kiemelt Partnereink