Gyártók Macedóniában épít üzemet a német autógyártó

Macedóniában épít üzemet a német autógyártó

autopro.hu/P.B. | 2022.08.18 08:19

Macedóniában épít üzemet a német autógyártó

Fotó: e.go

A Next.e.GO Mobile elektromosautó-gyártó megállapodást írt alá az Észak-macedón Köztársasággal egy gyártóüzem létrehozásáról. A német cég helyi mikrogyárát Tetovo városa közelében építik fel a megállapodás értelmében.

Hirdetés

A Next.e.GO szerint az üzem kapacitása évi 30 ezer jármű lesz. A termelés beindítását 2024 utolsó negyedévére tervezik: a gyár 900 embernek ad majd munkát Észak-Macedónia ötödik legnagyobb városában.

A megállapodást a projekt tetovói helyszínén tartott rendezvényen írták alá. „Délkelet-Európára vonatkozó stratégiai fókuszunk azon a meggyőződésünkön alapul, hogy a régió versenyképes ökoszisztémával, vonzó befektetési környezettel, valamint motivált és tehetséges humán tőkével rendelkezik” – mondta Ali Vezvaei, a Next.e.GO igazgatótanácsának elnöke.

Demitar Kovacevski, az Észak-macedón Köztársaság miniszterelnöke és Fatmir Besimi pénzügyminiszter is méltatták a beruházást.

A második üzem a Balkánon

Az észak-macedón mikrogyár lesz a vállalat harmadik gyártóüzeme a már termelésben lévő aacheni, és a Bulgáriában még épülő létesítmény után. A bulgáriai üzemet az észak-macedóniai projekthez hasonlóan 2024-es átadással és 30 ezres kapacitással tervezik.

Az aacheni székhelyű Next.e.GO Mobile a fizetésképtelenné vált e.GO Mobile gyártóból alakult meg. Május elején a Next.e.GO Mobile bemutatta az e.wave X-et, egy új elektromos autót. Ez azonban még mindig nagyrészt az e.GO eddigi egyetlen sorozatgyártású modelljén, a Life-on alapul – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink