Gyártók Luxus kínai e-autók érkeznek Európába

Luxus kínai e-autók érkeznek Európába

autopro.hu/V.R. | 2023.04.03 06:22

Luxus kínai e-autók érkeznek Európába

Fotó: Human Horizons

A luxus elektromos járműveket gyártó kínai Human Horizons a napokban bejelentette, hogy még idén forgalomba hozza prémium kategóriás HiPhi márkáját az európai piacon. A terjeszkedéssel az a célja, hogy más földrészeken is népszerűvé tegye elektromos járműveit.

Hirdetés

Mark Stanton, a Human Horizons társalapítója elárulta, hogy a Sanghaji Autókiállításon jelentik majd be, mely európai országokat veszik célba. Elmondása szerint olyan piacokon tervezik a megjelenést, ahol már elterjedtebb az elektromos járművek használata, mint Nyugat-Európa vagy a skandináv országok.

Stanton azt állítja, hogy „nem akarnak túllépni a célon, és túl gyorsan túl sokat vállalni”, hanem miután felmérték a piacot, elkezdik építeni márkájukat a kontinensen. A HiPhi modellek Kínában a legjobb biztonsági minősítést kapták, és ezt a sikert várják Európában is.

Továbbá kijelentette azt is, hogy a HiPhi high-tech funkciókkal ellátott, összekapcsolt elektromos járművei a „fiatalabb, tehetősebb és sokkal nyitottabb vásárlókat célozzák meg, akik nem kötődnek olyan márkákhoz, mint a Mercedes vagy a Porsche".

Megfizethetőbb modell is várható

Jelenleg Kínában az X SUV és a Z szedán típusokat értékesíti a HiPhi, közel 100 ezer dolláros indulóáron. Az európai piacra vonatkozó bejelentés mellett egy új, alacsonyabb árú prémium modellt is a sanghaji kiállításon mutatnak be a nagyközönség előtt, mely a tervek szerint nagyobb darabszámban kerül majd előállításra – közölte a Reuters.

A HiPhi funkciói közé tartozik az arcfelismerés és a projektoros fényszórók, amelyek képesek útbaigazítást vagy figyelmeztetést sugározni az előttünk lévő útra. A járműnek nincsenek kilincsei, tulajdonosa programozza be arra, hogy a járműhöz közeledve kinyíljanak, illetve féknyomásra bezáródjanak ajtajai.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink