Gyártók Lezárult egy korszak: nem forgalmazzák már a Ladát Európában

Lezárult egy korszak: nem forgalmazzák már a Ladát Európában

autopro.hu | 2020.06.09 11:23

Lezárult egy korszak: nem forgalmazzák már a Ladát Európában

Fotó: Facebook/lada

Bizonytalan ideig felfüggesztették a Lada forgalmazását. A szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik a magyarországi márkaszerviz hálózaton keresztül.

Hirdetés

Mint az ismert, a Lada márka korábban a Renault-Nissan szövetség többségi tulajdonába került. A szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a szövetség a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a Lada gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a Lada korábbi elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új Lada talált gazdára. Erre az időszakra esett a Lada gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.

Kiemelt Partnereink