Gyártók Leszereli egyik motorgyártó sorát a Stellantis

Leszereli egyik motorgyártó sorát a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2022.07.04 06:22

Leszereli egyik motorgyártó sorát a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis autóipari konszern leszereli egyik belső égésű motorokat készítő gyártósorát a michigani Trentonban. A lépés egyúttal azt jelenti, hogy a telephelyen dolgozók száma is csökkenni fog.

Hirdetés

A gyártósor leszerelésével együtt a trentoni motorgyártó komplexumba 24,7 millió dollárt fektet a Stellantis. Ennek keretében a déli üzemet átalakítják, hogy többféle motort is készíteni tudjon, míg az északi üzemcsarnokot raktárrá, illetve más nem termelési feladatok végzésére alakítják át.

A gyártósor leszerelése egyértelmű következménye a folyamatban lévő elektrifikációnak. A folyamat az Egyesült Államokban Európához viszonyítva lassabban, de mégis határozottan halad, amit az is mutat, hogy a Stellantis arra számít, 2030-ra az amerikai értékesítései felét teljesen elektromos autók fogják kitenni. A teljes átállást 2038-ra teszi a vállalat.

Senki nem marad munka nélkül

A trentoni komplexumban 1322 embert foglalkoztat a Stellantis. Az nem ismert, hogy az északi üzem leállítása hány főt érint.

Bár most munkahelyek szűnnek meg, Debbie Dingell michigani kongresszusi képviselő közlése szerint a Stellantis minden érintettnek képes lesz új pozíciót felajánlani.

Ez azt jelenti, hogy a Stellantis hasonlóan jár el, mint a korábbi munkahely-megszűnéssel járó elbocsátásokkor. A The Detroit News cikke szerint a Stellantis az utóbbi időben több amerikai gyárában is leépítést végzett, viszont azoknak, akik a vállalatnál szerettek volna maradni, felkínáltak alternatív álláslehetőséget.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink