Gyártók Lépcsőzetesen indul újra az MAN

Lépcsőzetesen indul újra az MAN

autopro.hu | 2020.04.22 17:22

Lépcsőzetesen indul újra az MAN

Fotó: Man Press

Munkavállalói védelme érdekében, valamint a megszakadt ellátási láncok és a haszongépjárművek iránti kereslet hirtelen csökkenése miatt a gyártó március közepétől felfüggesztette termelését. Az MAN autóbusz- és teherautóüzemek átfogó biztonsági intézkedések mellett jövő héten újraindulnak.

Hirdetés

A körülbelül hat hétig tartó termelésleállítás után az MAN Truck & Bus gyáraiban 2020. április 27-től fokozatosan újraindítják a termelést csökkentett kapacitással. A vállalat számára a munkavállalók védelme a legfontosabb, ezért számos szabályozást hoztak. Ide tartozik például a dolgozók közötti nagyobb távolság biztosítása, szükség esetén a megszokott rutinok megváltoztatása, a védőeszközök biztosítása, valamint a munkavállalók képzése és oktatása.

Számos intézkedést hoztak a biztonságért

„Az elmúlt hetekben a válságkezelő csoport intenzíven dolgozott a megfelelő követelmények és feltéltelek kidolgozásán, amelyek mellett gyáraink újraindulhatnak. A kulcsfontosságú kihívások között szerepel a beszállítók megbízható alkatrészellátása, valamint a saját munkafolyamataink megszervezése dolgozóink védelmének maximális biztosítása mellett, nem beszélve a haszongépjárművek iránti kereslet élénkítésére irányuló intézkedésekről”- foglalja össze Joachim Drees, az MAN Truck & Bus SE vezérigazgatója. „Az EU különböző országaiból rendelkezünk beszállítókkal, ezért arra kérjük a politikusokat, hogy a piacra való gyors visszatérés érdekében egy uniós szintű összehangolt intézkedéssel támogassanak bennünket."

„Munkatársaink egészsége és biztonsága természetesen a legfontosabb számunkra. Ennek megfelelően az egészségügyi menedzsmenttel együtt számos szervezeti intézkedést tettünk annak érdekében, hogy teljes mértékben garantáljuk a szükséges egészségügyi biztonságot, higiéniát és a munkavállalók közötti minimális távolságot." tette hozzá Dr. Carsten Intra, az MAN Truck & Bus SE humánerőforrás ügyvezetője, az elnökség tagja.

Rövidített munkaidőben folyik a gyártás

„Tiszteletem mindazon dolgozóké, akik rövidített vagy rugalmas munkaidőben helytállnak ebben a nehéz időszakban! Nagyon köszönöm azon elmúlt hetekben önkéntes munkára jelentkező munkavállalók áldozatos munkáját is. "- mondta Saki Stimoniaris, a Csoport Üzemi Tanácsának elnöke.

Több munkavállaló mind a termelésben, mind az adminisztrációban kezdetben rövidített munkaidőben, vagy lehetőség szerint kihasználva a meglévő rugalmas munkaidő-szabályokat, otthonról dolgozik. Az irodába való visszatérés a biztonsági előírásoknak megfelelően lépcsőzetesen lesz megoldva. Az MAN Truck&Bus továbbra is teljes mértékben biztosítja az MAN és a NEOPLAN márkák szervizelését, karbantartását saját szakszervizeiben és szerződött partnerei által, hiszen az ellátási lánc, a tömegközlekedés és mentőautók folyamatos működésének biztosítása a legfontosabb feladat a mostani időszakban.

Kiemelt Partnereink