Gyártók Lengyelországban gyártja csuklós elektromos buszait az MAN

Lengyelországban gyártja csuklós elektromos buszait az MAN

autopro.hu/P.B. | 2021.04.01 08:23

Lengyelországban gyártja csuklós elektromos buszait az MAN

Fotó: MAN

Áprilisban indul az MAN Lion’s City 18 E sorozatgyártása Lengyelországban. A tisztán elektromos, városi kivitelű csuklós busz előszériás darabjainak egyike már áprilisban megkezdi munkáját Kölnben, míg a második példány Barcelonába kerül hamarosan, míg a sorozatgyártásban készülő első darabok Nürnbergben szállítanak majd utasokat.

Hirdetés

A lengyelországi Starachowicében október óta készülnek az MAN Lion’s City 12 E-k, amik az elektromos típuscsalád szóló, városi kivitelű buszai. Egy ilyen példány Budapesten is járt 2020-ban tesztelési céllal, egy csuklós esetleges érkezéséről még nincs hír.

Áprilisban megkezdődik a csuklós elektromos buszok sorozatgyártása, az első 28 elektromos, csuklós MAN Nürnbergbe fog kerülni, a helyi közlekedési vállalathoz, ahová a csuklósok mellett tizenegy szóló elektromos Lion’s City is megy.

Egy másik nagyobb megrendelése a gyárnak a csuklós buszokra Svédországból, Uppsalából érkezett, oda tizenkét busz megy 2022 májusáig, azonban opcióval akár további 65 példányt is lehívhat a város 2023-ig.

Az MAN Lion’s City 18 E 120 utas befogadására alkalmas, a buszt két elektromos motor hajtja: a második motor a harmadik tengelyen helyezkedik el. A busz tetején összesen nyolc akkumulátor található, ezek összkapacitása 640 kilowattóra. A busz hatótávolsága a gyártó szerint 200 és 270 kilométer között van, a körülményektől függően – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink