Gyártók Lehull a lepel: autógyártóvá válna a Google

Lehull a lepel: autógyártóvá válna a Google

autopro.hu | 2016.02.17 11:30

Lehull a lepel: autógyártóvá válna a Google

Bár korábban tagadta, hogy saját autó gyártására készülne, most munkahelyek sorát hirdette meg a techóriás önvezető autójának fejlesztésével kapcsolatban.

Hirdetés

A Google álláshirdetései közül a legszembetűnőbb, hogy gyártási szakértelemmel rendelkező dolgozókat keres: a hajtásszabályozás, a robotika és érzékelők, az anyagok és a marketing területén jártas személyek iránti érdeklődés akár saját autógyártás beindításának előszele is lehet, írja a Reuters. A leendő mérnökök olyan feladatokat kapnának, mint a termelési terv optimalizálása és automatizálása, a kritikus gyártási folyamatok felülvizsgálata, illetve a gyártáshoz használt anyagok, eljárások és berendezések vizsgálata és jóváhagyása.

Az is előfrodulhat, hogy a Google szándéka nem a teljesen önálló termelés megkezdése: korábbi hírek szerint akár egy nagyobb autógyártóval összefogva, közösen is készítenének vezető nélküli autót. Egyes hírportálok korábban többször is a Ford és a Google közötti tárgyalásokról tettek említést.

A Google projektje és az azt övező csend nagyon jó kiindulási alapot szolgáltat a különböző találgatásoknak. John Krafcik, a Hyundai korábbi főnöke, jelenleg a Google vezető nélküli autó fejlesztésének vezetője januárban azt nyilatkozta, hogy 2016-ban felgyorsítják a partnerségek kialakításának folyamatát. Ezen kívül szintén beszédes tény lehet, hogy a Google további ingatlanokat keres, melyet a tervezett bővítés indokolhat.

Kiemelt Partnereink