Gyártók Legnépszerűbb autó: egy perc alatt két Focus születik

Legnépszerűbb autó: egy perc alatt két Focus születik

autopro.hu | 2013.09.21 10:08

Legnépszerűbb autó: egy perc alatt két Focus születik

A Polk intézet legfrissebb globális autóeladási elemzése szerint március 31-ig, vagyis a negyedév végéig 288 724 Ford Focus talált gazdára. Az Egyesült Királyságban az első negyedévben 25.081 ilyen autó kelt el. Brazíliában 18 százalékkal több, 7227 Focust adtak el, Kínában pedig 104 065-öt vásároltak 2013 első negyedévében, ami 153 százalékos növekedést jelent 2012 első negyedévéhez képest.

Hirdetés

A Polk intézet legfrissebb globális autóeladási elemzése szerint továbbra is a Ford Focust illeti a világ legkelendőbb autójának címe: az Egyesült Királyságban, Kínában és Brazíliában tapasztalható erős keresletnek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakához képest 2013 első negyedévében 18 százalékkal növekedett a Focus globális értékesítése.

– A statisztikák magukért beszélnek – mutat rá Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. – Focus modellünk a világon mindenütt megtalálta a közös hangot a vásárlókkal.

Az európai vásárlók immár az új Focus Electric modellt is megrendelhetik (Magyarországon egyelőre a beérkező igények függvégényében döntenek a homologizációról, és a modell bevezetéséről); ez a Ford első, Európában gyártott, tisztán elektromos hajtású autója. Ugyanakkor a Ford Electric a legelső elektromos hajtású személyautó, amely sorozatgyártásban készül Németországban. A modellsorozat zászlóshajója, a 250 lóerős Focus ST a világ első globális izomautója; a jármű tavaly jelent meg az észak-amerikai piacon, és mostanában mutatkozik be az Ázsia-Óceánia régióban.

A Ford nemrégiben mutatta be a Focus legújabb változatát – az első európai (nem hibrid) benzinmotoros családi autót, amelynek CO2-kibocsátása 99 g/km. A Focus iránti megnövekedett kereslet kielégítésére a Ford világszerte növeli gyártókapacitását: júliusban a vállalat argentínai Pacheco üzemében is beindult a termelés. A Németországban, Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában, Thaiföldön, Vietnamban és Argentínában működő gyárak együttes kapacitása több 1,5 millió Focus évente, ami azt jelenti, hogy egy perc alatt több mint két darab Focus születik meg a világ valamelyik pontján.

Kiemelt Partnereink