Gyártók Leépítést hajt végre az Opel beszállítója

Leépítést hajt végre az Opel beszállítója

autopro.hu/P.B. | 2022.12.13 09:19

Leépítést hajt végre az Opel beszállítója

Fotó: Opel Media

A Segula Automotive autóipari szolgáltató 100 állást megszüntet rüsselsheimi telephelyén. Az Opel partnere eredetileg 260 állást akart megszüntetni, azonban a tárgyalásoknak hála mérsékelték a terveiket.

Hirdetés

Az IG Metall szerint az Opel partnernél, a rüsselsheimi Segulánál a tervezettnél kevesebb munkahelyet szüntetnek meg: 260 helyett 100 pozíció szűnik meg a mérnöki szolgáltatónál – közölte a szakszervezet. Ez majdnem minden hatodik állás az eredeti 660 teljes munkaidős létszámból.

A tájékoztatás szerint a Segulánál maradó munkavállalók 2024. december végéig meghosszabbított elbocsátási védelmet élveznek, 2023-ban és 2024-ben azonban átlagosan tíz százalékos bérkiesést és évi 100 óra kifizetetlen túlórát kell vállalniuk.

Az IG Metall tájékoztatása szerint további 50 alkalmazottat a munkaközvetítő segítségével képeznek ki olyan jövőbeli témákra, mint az e-mobilitás – azzal a céllal, hogy új állást találjanak számukra a Segulánál – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink