Gyártók Leállt a Porsche Taycan gyártása

Leállt a Porsche Taycan gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.03.10 06:20

Leállt a Porsche Taycan gyártása

Fotó: Porsche Newsroom

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Porsche leállítja a Taycan elektromos szedán gyártását, mivel az orosz-ukrán háború miatt már nem érkezik kellő alkatrész a modell gyártásához. Egyelőre egyhetes leállásról van szó.

Hirdetés

Átmenetileg le kellett állítania a Taycan elektromos sportautó gyártását Stuttgart-Zuffenhausenben a Porschénak az ukrajnai háború miatt hiányzó alkatrészek miatt. A Volkswagen leányvállalatának szóvivője március 8-án este bejelentette, hogy 9-én délutántól a jövő hét végéig felfüggesztik a modell gyártását.

A Porsche lipcsei gyárában a jövő héten újraindul a termelés csökkentett üzemben, mert javult az ellátási helyzet. „Az elkövetkező napokban és hetekben folyamatosan újraértékeljük majd a helyzetet” – mondta a szóvivő.

Sajtóhírek szerint különösen hiányoznak a kábelkötegek, amelyek nagy részét Ukrajnában gyártják. A beszállítók felfüggesztették a munkát az alkalmazottak védelmének érdekében.

Nem minden modellt érint a leállás

A főüzemben a 911-es és 718-as modellsorozatok gyártását jelenleg nem érinti az intézkedés – emelte ki a Porsche. A gyártó nagy aggodalommal és megdöbbenéssel tekint az ukrajnai katonai konfliktusra.

„Továbbra is reméljük, hogy az ellenségeskedés gyorsan megszűnik, és a felek visszatérnek a konfliktusok diplomáciai úton történő rendezéséhez” – idézi a gyártó közleményét az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink