Gyártók Leállította elektromos pickupja gyártását a Ford

Leállította elektromos pickupja gyártását a Ford

autopro.hu/V.M. | 2023.02.15 12:16

Leállította elektromos pickupja gyártását a Ford

Fotó: Ford

A Ford hivatalosan is megerősítette, hogy átmenetileg leállította az F-150 Lightning elektromos platós kisteherautója gyártását és kiszállítását egy meg nem nevezett akkumulátorhiba miatt.

Hirdetés

Emma Bergg Ford-szóvivő a Motor Authority megkeresésére erősítette meg, hogy leállt az akkumulátoros elektromos pickup gyártása egy olyan hiba miatt, amit a kiszállítást megelőző minőségügyi ellenőrzés során fedeztek fel.

Bergg nem árult el részleteket az energiatároló egységgel kapcsolatos hibáról, amely okának kivizsgálását még nem fejezték be a Ford mérnökei.

A gyártás és a kiszállítások újraindításának ideje szintén bizonytalan, ezek a hibafelderítés befejezésén múlnak a Ford szerint. Ugyanakkor a kereskedőknek már kiszállított járművek értékesítésére nem vezetett be korlátozást a vállalat.

A Ford 2021 tavaszán leplezte le az Egyesült Államokban népszerű F-150 pickup sorozatának első tisztán elektromos változatát, egy olyan szegmenst célozva, ahol a rivális Tesla máig nincs jelen, és ami nagy értékesítési volumennel kecsegtet.

A michigani székhelyű vállalatnak nincs tudomása arról, hogy a most felfedezett hiba problémát okozott volna a már átadott járművek bármelyikénél is.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink