Gyártók Leáll Európa legnagyobb furgongyára

Leáll Európa legnagyobb furgongyára

autopro.hu/V.M. | 2023.01.20 14:19

Leáll Európa legnagyobb furgongyára

Fotó: Fiat Chrysler Automobiles EMEA Press

A Stellantis a január 23-val kezdődő héten le fogja állítani a termelést a közép-olaszországi Sevel kishaszongépjármű-gyárában. A szakszervezetek közlése szerint a leállás hátterében alkatrészhiány áll.

Hirdetés

Az üzemszünet a több mint 5000 főnek munkát adó létesítmény dolgozóinak többségét érinteni fogja a FIM, UILM és Fismic szakszervezetek közleménye szerint.

Hiány a félvezetőket tartalmazó, illetve néhány kisebb komponensből lépett fel – részletezte Nicola Manzi, a fémipari dolgozókat tömörítő ULIM szakszervezet helyi vezetője a Reuters-nek.

A Sevel összeszerelőüzem egész Európa legnagyobb furgongyára, termelési kapacitása évi több mint 300 ezer járműre rúg. Jelenleg Fiat, Peugeot, Citroën és Toyota modelleket készítenek itt.

Az üzem termelését tavaly komolyan hátráltatta az alkatrészhiány, ami miatt január-szeptember időszakában az egy évvel korábbinál 27,5 százalékkal kevesebb jármű gördülhetett ki kapuin.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink