Gyártók Lassú kezdés után gyorsan elektrifikálna a Subaru

Lassú kezdés után gyorsan elektrifikálna a Subaru

autopro.hu/V.M. | 2023.08.02 11:18

Lassú kezdés után gyorsan elektrifikálna a Subaru

Fotó: Subaru U.S. Media Center

Az összkerékhajtású autóiról ismert japán Subaru tervei szerint 2030-ra globális eladásainak felét fogják akkumulátoros elektromos modellek kitenni. Ez azt jelenti, hogy a következő években a vállalat jelentős lendületet kell, hogy adjon az eddig lassan haladó elektrifikációjának.

Hirdetés

A Subaru a negyedéves eredményei ismertetésével egy időben jelentette be elektromobilitással kapcsolatos új célkitűzéseit, melyek szerint 2030-ra évente 600 ezer akkumulátoros elektromos autót adna el világszerte.

Ez persze új villanyhajtású modellek bevezetését is megköveteli, a Reuters beszámolója szerint ezért 2028 végére nyolc akkumulátoros elektromos típust tervez kínálatában tudni. Jelenleg egyetlen ilyen autót, a Toyota bZ4X SUV módosított változatának számító Solterrát forgalmazza.

Még 2022 tavaszán egy elektromos autóknak dedikált gyár építését is bejelentette a Subaru. Az üzem a mostani évtized második felében fogja megkezdeni a termelést.

Jól megy a szekér

Az elektrifikációs bejelentés az április-júniusi negyedév jó eredményeit koronázhatta meg. A Subaru eladásai éves összevetésben 20,3 százalékkal 236 ezer járműre nőttek, főképpen a márka fő piacának számító Egyesült Államokban tapasztalt keresletnek köszönhetően.

Közleményében az OEM rámutat, hogy a félvezetőhiány továbbra is fennakadásokat okoz termelésében, ennek ellenére az egy évvel korábbinál 18,3 százalékkal többet, összesen 243 ezer járművet tudott legyártani.

A Subaru időszaki bevétele közel 30 százalékkal 7,6 milliárd dollárra nőtt, adózás előtti eredménye pedig 200,4 százalékkal 808,5 millió dollárra emelkedett.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink