Gyártók Központi üzemét is elektrifikálja a BMW

Központi üzemét is elektrifikálja a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.12.07 08:17

Központi üzemét is elektrifikálja a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

December 5-én Olaf Scholz német kancellár meglátogatta a BMW központi üzemét Münchenben. A látogatás során a kancellár méltatta a BMW szerepét a német gazdaságban, míg Oliver Zipse bejelentett egy fontos dátumot.

Hirdetés

A helyi beszámolók szerint Olaf Scholz kancellár a BMW-nél tett látogatása során optimizmust árasztott, és hangsúlyozta, bízik abban, hogy Németországnak sikerülni fog az elektromos átalakulás. Mint fogalmazott, a nagy feladat az, hogy Németország továbbra is ipari ország maradjon, a legmodernebb technológiákat használja, ám közben klímabarát módon tegye ezt, a biodiverzitás megőrzésével.

„Aki látja az itteni termelést, és látja az összes változást, az biztosan azzal az érzéssel távozik innen: az átállás sikerülni fog” – mondta Scholz.

Hamarosan Münchenben is csak e-autókat gyárt a BMW

A BMW főnöke, Oliver Zipse a napi politikát természetesen nem kommentálta, de az elektromos átállás kapcsán tett egy megjegyzést.

„Ma azon dolgozunk, hogy milyen legyen a jövőnk, hogy átalakítsuk a régit az újjá, mindent egyszerre. A mi felfogásunk, hogy csak olyasmit ígérünk, amit be tudunk tartani” – fogalmazott Zipse, ezt követően bejelentette, hogy a müncheni főüzem legkésőbb 2030-tól csak elektromos autókat fog gyártani.

A kancellár látogatása során méltatta a munkajogokat és a helyi üzemi tanácsot is, aminek vezetője örült az elismerésnek – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink