Gyártók Közös gyárat létesít a Mercedes és a Rivian

Közös gyárat létesít a Mercedes és a Rivian

autopro.hu/V.M. | 2022.09.09 17:17

Közös gyárat létesít a Mercedes és a Rivian

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

A német Mercedes-Benz Vans és az elektromos járműveket gyártó amerikai Rivian egyetértési nyilatkozatot írt alá egy furgonokat készítő vegyesvállalat felállításáról.

Hirdetés

A német fél bejelentése szerint a közös cég gyártóüzeme Kelet- vagy Közép-Európában fog felépülni. Itt a kettő partner járműveit ugyanazon gyártósoron fogják összeszerelni.

A mostani tervek szerint kettő nagy méretű furgont fognak készíteni. Ezek egyike a Mercedes által most fejlesztett VAN.EA tisztán elektromos platformra, míg a másik a Rivian Light Van elektromos padlólemezre fog épülni.

Az együttműködés bejelentésével egy időben a Mercedes jelezte, hogy a Sprinter kishaszonjárműveket készítő németországi egységeit át fogja alakítani annak érdekében, hogy ellensúlyozza az elektromos hajtású járművek magasabb költségeit.

Az inflációs nyomás miatt már leépítésre és fejlesztési programok átütemezésére kényszerült Rivian számára különösen jól jön az együttműködés, mivel megoszthatja az európai termelőüzem költségeit, azáltal forrásokat őrizhet meg a második amerikai gyára építéséhez – mutatott rá beszámolójában a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink