Gyártók Közös chipgyártásba vág a Stellantis és a Foxconn

Közös chipgyártásba vág a Stellantis és a Foxconn

autopro.hu/V.R. | 2023.06.20 16:23

Közös chipgyártásba vág a Stellantis és a Foxconn

Fotó: Pexels

A Stellantis és a Foxconn bejelentette egy chipgyártó közös vállalat létrehozását, melyben mindkét vállalat 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A cég a SiliconAuto nevet kapta, és célja, hogy a legkorszerűbb félvezetőcsaládot tervezze és értékesítse az autóipar számára 2026-tól.

Hirdetés

A közös vállalat egyesíti a Foxconn fejlesztési képességeit és az információs és kommunikációs technológiai iparágban szerzett szakértelmét a Stellantis ismeretével a világ különböző mobilitási igényeiről. A SiliconAuto az autóiparra összpontosító félvezetőforrást biztosít majd ügyfeleinek a növekvő számú számítógép-vezérelt funkciókhoz és modulokhoz, különösen az elektromos járművekhez.

A SiliconAuto székhelye Hollandiában lesz, a vállalat igazgatási csapatában pedig mindkét alapító partner vezető tagjai szerepelnek. A Stellantis hozzájárulása lehetővé teszi majd a SiliconAuto számára, hogy a jövőbeni akkumulátoros elektromos és hibrid járművek által igényelt termékeket állíthasson elő.

Biztos alkatrészellátás

Ned Curic, a Stellantis technológiai igazgatója elmondta, hogy az autógyártó számára előnyt jelent majd az alapvető alkatrészek megbízható ellátása, ami kulcsfontosságú a termékeik gyors, szoftveralapú átalakulásának előmozdításához. Az átalakulás része az STLA Brain is, a Stellantis új, vezeték nélküli frissítést biztosító járműelektronikai platformja is.

Továbbá azt is hozzátette: „Célunk, hogy olyan járműveket építsünk, amelyek zökkenőmentesen kapcsolódnak ügyfeleink mindennapi életéhez, és évekkel azután is, hogy elhagyják az összeszerelősort, még mindig osztályelső képességekkel rendelkeznek. A közös vállalat keretében egy hatékony partnerséggel hozhatunk létre célzott újításokat.”

Nem előzmény nélküli partnerség

A közös vállalat egy 2021 decemberi, Stellantis és Foxconn között született megállapodás eredménye, melynek célja egy autóipari alkalmazásokhoz szánt félvezetőcsalád kifejlesztése. A SiliconAuto mellett a Stellantis és a Foxconn közös vállalkozása a Mobile Drive is, amely a fogyasztói elektronikával, valamint az ember-gép közötti felhasználófelületekkel és szolgáltatásokkal lehetővé tett „okos műszerfalak” fejlesztésére összpontosít.

„Várakozással tekintünk a jövő rendkívüli elektromos mobilitása felé, melyet a SiliconAuto által biztosított vertikális integrációs képességek és erőforrások támogatnak majd partnereink számára” - mondta Jerry Hsiao, a Foxconn termékfejlesztési igazgatója. - „Az összefogás energiája még versenyképesebbé fogja tenni ügyfeleinket.”

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink