Gyártók Közös akkumulátorgyárat épít a Hyundai és az LG

Közös akkumulátorgyárat épít a Hyundai és az LG

autopro.hu/V.R. | 2023.05.26 17:23

Közös akkumulátorgyárat épít a Hyundai és az LG

Youngsoo Kwon, az LGES vezérigazgatója (jobbra) és Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Csoport vezetője a megállapodás bejelentésén | Fotó: Hyundai Motor Group

A Hyundai Motor Csoport és az LG Energy Solution Ltd. szándéknyilatkozatot írt alá egy közös amerikai akkumulátorgyár létrehozásáról, és a Hyundai vállalatcsoport észak-amerikai elektrifikációs törekvéseinek további felgyorsításáról.

Hirdetés

A Hyundai Motor Csoport és az LGES vegyesvállalatot alapít az Egyesült Államokban az észak-amerikai elektrifikáció felgyorsítása érdekében. A két vállalat egyenként 50 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a közös vállalatban, amely több mint 4,3 milliárd dollár értékű beruházással jön létre.

Az építkezés 2023 második felében kezdődik, és a vegyesvállalat legkorábban 2025 végén tervezi megkezdeni az akkumulátorgyártást. A gyár éves termelési kapacitása 300 ezer darab elektromos jármű gyártását lesz képes támogatni. A Hyundai Motor Csoport az üzem celláiból fogja összeszerelni az akkumulátorcsomagokat, majd a Hyundai, Kia és Genesis elektromos modelljeinek gyártásához a vállalatcsoport amerikai üzemeit fogja ellátni velük.

Már régóta partnerek

A Hyundai Motor Csoport és az LGES már régóta partnerek az elektrifikáció területén, együttműködtek már az autógyártó elektromos járműveinek, többek között az Elantra Hybrid, a Kona Electric és az Ioniq 6 akkumulátorainak beszerzésében is.

A Hyundai Motor Csoport és az LGES azt állítja, hogy céljuk az elektromos átalakulást közösen vezetni Amerikában és az elektromos járművek akkumulátoraival való együttműködéssel tovább erősíteni a kapcsolatukat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink