Gyártók Korrupciós botrányba futott az Audi

Korrupciós botrányba futott az Audi

autopro.hu/P.B. | 2023.06.12 12:17

Korrupciós botrányba futott az Audi

Fotó: Audi Media

Komoly korrupciós botránnyal kell szembenéznie az Audinak Kínában. Már nyomozás is indult az ügyben, a vállalat meg is erősítette az incidens tényét, de részleteket nem árult el a korrupciós botránnyal kapcsolatban.

Hirdetés

Az Audi komoly, magas rangú tisztviselőket érintő korrupciós incidenssel néz szembe Kínában – tudta meg üzleti körökből az Automobilwoche. A cég megerősítette az incidens tényét, ugyanakkor a lap felé azt közölte, hogy folyamatban lévő ügyeket nem kommentál.

A lap információi szerint a kínai hatóságok nyomozást folytatnak az Audi kínai vegyesvállalata, az Audi FAW NEV Co. felső vezetőjével szemben. Az ügyben érintett többi kínai személy állítólag már elhagyta a vállalatot, és az Audi szerint a korrupciós ügyek még azelőtt történtek a FAW háza táján, hogy a német gyártó belépett volna a vegyesvállalatba.

Az Automobilwoche szerint a menedzser, aki ellen most folyik az eljárás, korábban a Volkswagen partnerénél, a FAW-nál dolgozott. Érdekesség, hogy az Audi anyavállalata 2014-ben egyszer már a hatóságok látókörébe került korrupció miatt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink