Gyártók Koronavírus-bónuszt kapnak a Volkswagen dolgozói

Koronavírus-bónuszt kapnak a Volkswagen dolgozói

autopro.hu/P.B. | 2022.02.09 14:22

Koronavírus-bónuszt kapnak a Volkswagen dolgozói

Fotó: Volkswagen Newsroom

A pluszjuttatásra a Volkswagen AG németországi alkalmazottai jogosultak. Az OEM így ismeri el azt a teljesítményt, amit a dolgozói nyújtottak ezekben a nehéz időkben. A jutalom 500 euró, amit február végén, a szokásos fizetésükkel együtt kapnak meg a dolgozók.

Hirdetés

Az Üzemi Tanáccsal folytatott tárgyalások után a Volkswagen úgy döntött, idén is ad koronavírus-bónuszt a dolgozóinak. Ezt február 8-án jelentette be a vállalat, a juttatás mértéke 500 euró. A bónuszt azért kapják a Volkswagen AG németországi dolgozói, mert rendkívüli körülmények között is helytálltak, valamint rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.

Daniela Cavallo, az Üzemi Tanács vezetője szerint a bónusz kiváló példa arra, hogy a cég értékeli a nehéz időkben tanúsított rendkívüli erőfeszítéseket. Kiemelte, hogy az 500 euró nettó összeg, azaz ténylegesen ennyit kapnak kézhez az érintettek.

Az újabb hullámokban való helytállás elismerése

A pénzt a 2021 júliusa és 2022 februárja között a cégnél dolgozó emberek kapják, és nem maradnak ki a gyakornokok, a duális képzésben részt vevők és a doktoranduszok sem: ők akár 300 eurót is kaphatnak attól függően, mennyi időt töltöttek a vállalatnál az adott időszakban.

Mint ismert, a Volkswagen a 2020 márciusa és 2021 júniusa közötti időszakra már fizetett 1000 euró koronavírus-bónuszt a dolgozói részére. Az OEM közleménye megjegyzi, hogy a német kormány intézkedéseinek is köszönhető a kifizetés, ugyanis nemrégiben tette lehetővé a német vezetés, hogy akár 1500 euró adó- és járulékmentes bónuszt kapjanak a dolgozók a járvány okán.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink