Gyártók Koreában nőttek csak a Hyundai eladásai

Koreában nőttek csak a Hyundai eladásai

autopro.hu/P.B. | 2020.07.23 13:16

Koreában nőttek csak a Hyundai eladásai

Fotó: Hyundai News

Csütörtöki bejelentése szerint a Hyundai negyedéves profitja 75 százalékkal csökkent, ráadásul hét negyedéve nem volt ilyen rossz három hónapja a vállalatnak. A koronavírus-járvány tehát mélyen érintette a Hyundai-t is, bár Dél-Koreában még növelni is tudta eladásait a cég a tavalyi második negyedévhez képest.

Hirdetés

Második negyedéves jelentése szerint a Hyundai 13 százalékkal több autót adott el Dél-Koreában a 2019-es második negyedévéhez képest. Globális viszonylatban viszont nem ért el jó eredményeket a gyártó, szinte minden más régióban kétszámjegyű visszaesést tapasztalt, míg összességében 33 százalékkal csökkent eladásainak száma az egy évvel ezelőttihez képest.

A profitban még jelentősebb a Hyundai visszaesése, ott ugyanis 75 százalékos a zuhanás, míg a gyártó bevételei 19 százalékkal csökkentek.

A drágább autóknak köszönhető a hazai jó eredmény

Elemzők szerint Dél-Koreában a sportkocsik és az SUV-k eladásainak köszönhetően teljesített jól a Hyundai. Jól fogyott például a G80 sedan és a GV80 SUV a Hyundai prémium márkájának, a Genesis-nek az égisze alatt – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink