Gyártók Komoly hatótávot ígér elektromos csúcsmodelljéhez a Lancia

Komoly hatótávot ígér elektromos csúcsmodelljéhez a Lancia

autopro.hu/P.B. | 2023.10.24 08:20

Komoly hatótávot ígér elektromos csúcsmodelljéhez a Lancia

Fotó: Stellantis

A Lancia 2026-ra tervezett elektromos zászlóshajója egy 4,7 méter hosszú fastback lesz, ami a Stellantis STLA Medium platformját fogja használni. A modell nevét még nem ismerni, és a technikai adatairól is keveset árult el a cég – de a hatótávolságra már van célkitűzés.

Hirdetés

Hiába tartozik a Stellantis égisze alá a Lancia, új modellje vérbeli olasz lesz - Olaszországban tervezték és fejlesztették, és ott is gyártják majd, Melfiben. A cég közleménye szerint egy közel 4,7 méter hosszú, elegáns és innovatív fastback lesz a 2026-ban megjelenő zászlóshajó.

Az egyértelmű, hogy a modell az STLA Medium platformon fog alapulni. A Lancia egyetlen további információja a mostani bejelentésben, hogy az autó több mint 700 kilométeres hatótávolságot kínál majd. A Lancia hivatalos közleményében nem nevezi meg a modellt, de a Carscoops portál Luca Napolitano vezérigazgató korábbi nyilatkozatára hivatkozva arról számol be, hogy az elektromos zászlóshajó neve Gamma lesz. Nyilatkozatában Napolitano nem említett konkrét nevet.

Eközben a Lancia megerősítette az új Ypsilon 2024-es érkezését. A modellt a jövő évtől elektromos és hibrid hajtáslánccal is kínálni fogják, ezzel a gyártó első e-autója lesz. A sorban a második a fent említett zászlóshajó, míg a tervek szerint 2028-ban jelenik meg a Delta tisztán elektromos utódja, ami a Lancia harmadik villamosított modellje lesz. A korábba bejelentett tervei szerint 2026 után már csak elektromos új típusokat dob piacra a Lancia, 2028-tól pedig csak elektromos autókból fog állni a kínálata.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink