Gyártók Komoly elektromos offenzívába kezd a Daimler Truck

Komoly elektromos offenzívába kezd a Daimler Truck

autopro.hu/P.B. | 2021.09.22 17:20

Komoly elektromos offenzívába kezd a Daimler Truck

Fotó: Daimler Media

Komoly célokat fogalmazott meg a Daimler Truck az elektromobilitás terén, ám a gyártónál így is látnak még néhány akadályt azon az úton, ami elvezeti őket a céljaik eléréséhez. A cég hamarosan önállóan jelenik meg a tőzsdén.

Hirdetés

Karin Radström, a Daimler Truck vezetőségének tagja egy szeptember 21-i online tanácskozáson beszélt arról, hogy 2030-ra a cég Európában több elektromos haszongépjárművet szeretne értékesíteni, mint nem elektromos, azaz hagyományos hajtású járművet.

A vállalat egyaránt számol akkumulátoros elektromos haszongépjárművek, és hidrogén üzemanyagcellás járművek gyártásával az elektromos offenzívájának részeként. Radström ugyanakkor hozzátette az online konferencián elhangzottakhoz, hogy még sok tennivalója akad a cégnek az ügyben. A kihívások között az infrastruktúrát és a jogi kereteket nevezte meg.

Növekszik a politikai elvárás

Az EU Bizottsága a nyáron fokozta az iparágra nehezedő nyomást. Az új elvárások szerint az új könnyű haszongépjárművek üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 2030-ra 50 százalékkal kell csökkennie a 2021-es adatokhoz képest. Az úgynevezett Green Deal keretében megvalósuló terveket még jóvá kell hagyniuk az uniós államoknak is.

A Daimler Truck tervei túlszárnyalnák az Európai Unió elvárásait, ám szigorú szabályok nélkül nem biztos, hogy rákényszerül az ilyen erős elektromos offenzívára a cég.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Daimler Truck október 1-jén léphet önállóan a tőzsdére, azt követően, hogy levált a Daimlerről.

Tetszett ez a hír? Iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi linken és értesüljön az elsők között a legfontosabb járműipari történésekről!

Kiemelt Partnereink