Gyártók Komoly beruházással készül a Forma-1-re az Audi

Komoly beruházással készül a Forma-1-re az Audi

autopro.hu/P.B. | 2022.12.05 06:22

Komoly beruházással készül a Forma-1-re az Audi

Fotó: Audi

A Forma-1-be való belépés előtt az Audi mintegy 3000 négyzetméteres új épülettel bővíti a Neuburg an der Donauban található motorsport-központját. Mint ismert, a Volkswagen leányvállalata 2026-ban lép be a Forma-1-be.

Hirdetés

A mintegy 3000 négyzetméter alapterületű tervezett épületben új próbapadokat telepítenek a hajtásegység fejlesztésére a német autógyártó bejelentése szerint. A bővítés kivitelezési munkálatai már meg is kezdődtek.

Mint ismert, a jövőben az Audi a Sauberrel fog együtt dolgozni a Forma-1-ben, és 2026-tól csapatként indul a motorsport legmagasabb osztályban. A meghajtóegységet Neuburgban fejlesztik ki. Az új épület a tervek szerint 2024 első negyedévében készül el. Jelenleg körülbelül 220 ember dolgozik az Audi Forma-1-es projektjén. A cél több mint 300 alkalmazott 2023 közepéig.

„A bővítés megteremti az F1-es erőforrásunk fejlesztéséhez szükséges hosszú távú infrastruktúrát. Az épület bővítésével és a legkorszerűbb tesztpadok telepítésével a lehető legjobb feltételeket biztosítjuk fejlesztőcsapatunk számára ahhoz, hogy sikeres legyen a motorsport első osztályában” – idézi Oliver Hoffmann technológiai igazgatót az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink