Gyártók Klímaaktivisták akarták leállítani a VW gyárát

Klímaaktivisták akarták leállítani a VW gyárát

autopro.hu/P.B. | 2023.08.15 17:22

Klímaaktivisták akarták leállítani a VW gyárát

Fotó: Twitter/VWGroup

Augusztus 14-én klímaaktivisták próbálták megzavarni és leállítani a Volkswagen gyártósorát Wolfsburgban. A dolgozók gyorsan beavatkoztak, így nem sikerült komolyabb zavart okoznia a tüntetőknek.

Hirdetés

Klímavédők megpróbálták leállítani a gyártást a Volkswagen központi, wolfsburgi üzemében augusztus 14-én, hétfőn. A tüntetők megpróbálták a gyártósorhoz ragasztani magukat, a kísérlet azonban a VW alkalmazottainak gyors beavatkozása miatt kudarcot vallott.

„A sor ugyan rövid időre leállt, de a járműgyártást nem befolyásolta jelentősen a zavaró intézkedés” – közölte a Német Sajtóiroda.

A tájékoztatás szerint az „Aktion autofrei” nevű csoportosulás összesen öt aktivistája érkezett az üzembe tárlatvezetéssel, látogatóként. Amikor bejutottak, megpróbálták bebújni a gyártócsarnok azon részére, ahol a konkrét összeszerelés zajlik.

„Ezt a dolgozók gyors intézkedésével megelőzték” – mondta egy szóvivő. Az embereket nem bántották az akció során, a kiérkező rendőrség pedig felvette a tüntetők adatait – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink