Gyártók Kizárták saját együttműködéséből a Toyota cégét

Kizárták saját együttműködéséből a Toyota cégét

autopro.hu/V.M. | 2022.08.25 15:22

Kizárták saját együttműködéséből a Toyota cégét

Fotó: Facebook/HINO TRUCKS USA

Az egyre dagadó kibocsátás-manipulációs botrány fájdalmasan érinti a Toyota haszongépjárműveket gyártó vállalatát, a Hino Motors-t, amit most kizártak a saját járműtechnológiai együttműködéséből.

Hirdetés

A Toyota által 50,1 százalékban birtokolt Hino idén ismerte be, hogy több belső égésű motor emissziós adatait is manipulálta 2016 óta. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a botrány nemrég tovább dagadt, miután a vállalat belső vizsgálata kiderítette, hogy valójában legalább 2003 óta tartott a kibocsátási értékek hamisítása.

A Hino 2021 áprilisában anyavállalatával és az Isuzuval közösen alapította meg a Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) együttműködést, aminek célja kibocsátásmentes és összekapcsolt járműtechnológiák fejlesztése.

A ma már a Suzukit és a Daihatsut is maguk között tudó partnerek most úgy döntöttek, hogy a kooperációból kizárják a Hinót, tekintettel a kirobbant botrányra.

Nem látnák többé szívesen a bűnbe esettet

A partnerek Akio Toyoda, a Toyota elnökének azon megállapítása után hozták meg döntésüket, hogy a Hino tettei nem összeegyeztethetőek a CJPT céljaival, a vele folytatott további munkát pedig nem fogják jó szemmel nézni az üzleti partnerek és a közösség.

A Hino 10 százalékos részesedését a Toyota fogja átvenni, a CJPT már futó programjaiban, mint például a hidrogén üzemanyagcellás teherautók fejlesztésében való részvételét pedig a minimálisra fogják szorítani.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink