Gyártók Kiszállította első amerikai autóit a VinFast

Kiszállította első amerikai autóit a VinFast

autopro.hu/P.B. | 2022.11.25 15:20

Kiszállította első amerikai autóit a VinFast

Fotó: Facebook/VinFast US

A VinFast vezérigazgatója, Le Thi Thu Thuy elmondta, hogy a november 25-én leszállított VF 8 elektromos SUV-k egy részét az Egyesült Államok Autonomy autó-előfizetési szolgálatához küldik, de a többséget az autót megrendelő kiskereskedelmi vásárlók kapják.

Hirdetés

Thuy elmondta, hogy a VinFast várhatóan január környékén szállíthat egy második adag autót az Egyesült Államokba, első exportpiacára. Az első adag 999 autóból áll.

A VinFast a tervek szerint elektromosautó-gyárat épít Észak-Karolinában, a beruházás a helyi tisztviselők végső hatósági jóváhagyására vár. Thuy szerint a vállalat várhatóan 2024 júliusától kezdi meg a termelést az észak-karolinai gyárban, és az ott épített elektromos járművek jogosultak lesznek az új támogatási rendszer szerinti ösztönzőkre is.

A VinFast a múlt héten közölte, hogy az Autonomy 2500 elektromos járművet rendelt, ami az eddigi legnagyobb vállalati megrendelése. A VinFast összesen csaknem 65 ezer megrendeléssel rendelkezik világszerte, és 2026-ig évi 750 ezer elektromos autó eladására számít.

Nem véletlenül áll ennyi autóból az első adag

A VinFast illetékesei szerint az első tételben nem véletlenül 999 autót szállítottak le - Vietnámban szerencseszámnak tartják a 999-et.

„Nincs szerencsésebb szám a 999-nél” - mondta Thuy. A cég által bérelt szállítóhajó, amely az első VinFast EV-szállítmányt vitte, akár 2000 jármű szállítására is alkalmas lehetett volna – jegyzi meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink