Gyártók Kisebb szerepe maradt a Fordnak a Rivianban

Kisebb szerepe maradt a Fordnak a Rivianban

autopro.hu/P.B. | 2022.05.16 14:19

Kisebb szerepe maradt a Fordnak a Rivianban

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford eladta hétmillió részvényét a Rivianból, az ügyleten összesen 188,2 millió dollárt keresett a gyártó – részvényenként 26,88 dollárét adta el a papírokat. Egy nappal korábban még nyolcmillió részvénytől vált meg a Ford.

Hirdetés

A Rivian úgy is ismert, mint az elektromos autókat gyártó startup, amiben a Ford komoly részesedéssel bír. Ez ugyan nem változott meg, de két nap alatt (május 12-én és 13-án) összesen 15 millió részvényt adott el az amerikai OEM a Rivian papírjaiból, a két ügyletért együtt 400 millió dollárnál is többet bezsebelve.

A május 13-ai záráskor 26,7 dollárra csökkent a Rivian egy részvények az ára, nyilvánvalóan nem függetlenül attól, hogy a Ford rengeteg papírt adott el. A gyártó így is 86,9 millió Rivian-részvényt birtokol.

Nehéz idők

A Rivian jelenleg küszködik a tömeggyártás beindításával, valamint az olyan vetélytársakkal is, mint például a Ford F-150 Lightning elektromos pickupja. Egyébként sem egyszerű a sorozatgyártás beindítása, de a mostani nehéz ellátási helyzetben különösen nagy fába vágta fejszéjét a Rivian.

Az elektromos autókat gyártó startup korábban felére, 25 ezer járműre csökkentette a 2022-re tervezett gyártását – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink