Gyártók Kisebb lesz a Porsche harmadik elektromos modellje

Kisebb lesz a Porsche harmadik elektromos modellje

autopro.hu/P.B. | 2021.06.02 15:22

Kisebb lesz a Porsche harmadik elektromos modellje

Fotó: Pixabay

A brit sajtó szerint a Porsche harmadik elektromos autója egy hatchback lesz, ami a Tesla Model 3 és a BMW i4 versenytársa lehet. Az új modell a Porsche és az Audi által közösen fejlesztett PPE platformra épül.

Hirdetés

A Porsche eddig egy tisztán elektromos modellel rendelkezik, ez a Taycan. A sportautót a Macan SUV elektromos változata követi, amely – a leendő hatchbackkel egyetemben – a PPE platformra épül. A Macan tesztjei idén kezdődtek, piaci debütálása 2023-ban várható.

A hírek szerint a harmadik modell a Macanhoz hasonló Lipcsében fog készülni, a neve pedig az Autocar szerint Cajun lesz – a név felmerült az elektromos Macan esetében is, jelentése pedig Cayenne junior lenne. Ez a névadás nem lenne idegen a Porschétől, a soha meg nem született, de tervezett kisebb szedán is a Pajun névre hallgathatott volna, mint Panamera junior.

Az A6-os alá pozicionálnák a modellt

Az Audi Q6 e-tron az első olyan modell, ami a PPE platformra, azaz a Volkswagen Csoport prémium elektromos autóinak szánt platformra épül. Ezt várhatóan az A6-os elektromos változata követi majd, ugyanakkor a Porsche elektromos autója ez alá lesz belőve, és inkább az A4-essel lehet egy lapon említeni – vélik brit szakírók.

Az electrive.com megjegyzi, hogy technikai információk egyelőre nem érhetőek el a tervezett autóról, és annak akkumulátoráról sem.

Kiemelt Partnereink