Gyártók Kipofozta a Nissan a Qashqai-t

Kipofozta a Nissan a Qashqai-t

autopro.hu | 2014.01.20 16:09

Kipofozta a Nissan a  Qashqai-t

A 2007 óta gyártott kétmilliónál is több példány miatt régóta a crossover szegmens vezetőjének számít. A piacokon 2014 januárjától érhető el az új Qashqai.

Hirdetés

A vezetés minden területén fejlett technológiák bőséges választékával segíti a közlekedést. Az aktív biztonsági pajzs számos más létfontosságú vezetéstámogató technológia mellett már tartalmazza a frontális ütközés kockázata esetén működő vészfékezést, az éberségfigyelő rendszert és a közúti jelzések felismerését is, az intelligens parkolássegítő rendszer pedig a városi manőverezést teszi stresszmentessé.

Az új hajtáslánc-kínálat a márka szerint minden eddiginél hatékonyabb és nagyobb választékban érhető el. Minden motort turbófeltöltővel láttak el a hengerűrtartalom, a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében – akár mindössze 99 g/km-es – szén-dioxid-kibocsátással. A hatékonyságot tovább javítja a jelentős tömegcsökkentés, amelynek eredményeként a jármű tömege a számos új felszerelés ellenére változattól függően akár 40 kg-mal is csökkent.

Bár a legtöbb piacon az elsőkerék-meghajtású változatok fogják kitenni az eladások jelentős részét, elérhetők lesznek a négykerék-meghajtású All-Mode 4x4-i változatok is hatsebességes manuális vagy az új Xtronic automata váltóval is.

Utasterében jelentősen javult a felhasznált anyagok minősége, valamint a belső formaterv. A tágasabb utastér és a nagyobb csomagtartó variálható padlórendszerrel egészül ki, így az új Qashqaiban még a nem használt kalaptartónak is megvan a tárolóhelye.

Az új modell az első olyan forgalomba kerülő autó, amely a Renault-Nissan Alliance új CMF (Common Module Family) platformjára alapul, és így még nagyobb tervezésbeli hatékonyságot lehetővé tesz az ügyfelek számára.

Az aktív biztonsági pajzs a következőket foglalja magában:

  • Vészfékezés frontális ütközés kockázata esetén
  • Éberségfigyelő rendszer
  • Közúti jelzések felismerése
  • Sávelhagyás-jelzés
  • Holttérfigyelés
  • Mozgó tárgyak észlelése
  • Automata távolsági-fényszóró kapcsolás

A felsoroltakon kívül az autóhoz tartozik az úgynevezett menetdinamikai rendszer és a 360 fokos parkolókamera parkolássegítő rendszerrel. Az új modellbe teljes mértékben LED-technológiát használó fényszórókat építettek be, amelyek a korábbi xenon fényszóróknál 50 százalékkal kevesebb energiát igényelnek.

Kiemelt Partnereink