Gyártók Kinyílhat közel milliónyi Ford ajtaja, visszahívják őket

Kinyílhat közel milliónyi Ford ajtaja, visszahívják őket

autopro.hu/B.B. | 2016.08.05 09:46

Kinyílhat közel milliónyi Ford ajtaja, visszahívják őket

A többségében Escape, Focus és Mustang ajtajai menet közben akár magától is kinyílhatnak, a probléma főleg a melegebb éghajlatú területeken jelentkezhet.

Hirdetés

Biztonsági okokból 830 ezer autót hív vissza a Ford Mexikóban és az Egyesült Államokban. A gyártó közlése szerint a problémát az kocsik ajtajai jelenthetik, melyek utazás közben saját maguktól is kinyílhatnak, ezzel kapcsolatban eddig egy személyi sérüléssel járó balesetről érkezett jelentés.

A 830 ezer kocsiban összesen 2,5 millió zárat kell kicserélni a visszahívás során, melyek csak a melegebb éghajlatú területeken kötelező – az érintett alkatrész törése ugyanis összefüggésben áll a magas hőmérséklettel, ám a gyártó az elrendelt szervizelésben nem érintett területeken is ingyenesen végrehajtja a kért cserét, írja az Automotive News.

A további teendőkről szóló levelet a 2013 és 2015 között gyártott Escape, Focus és C-Max, a 2014 és 2016 közti évjáratú Transit Connect, valamint a 2015-ös Mustang és Lincoln MKC típusok gazdáinak kell várnia. Az USÁ-ban több, mint 766 ezer, Mexikóban 61 ezer kocsit kell javítani.

Kiemelt Partnereink