Gyártók Kincset talált októberben a Skoda

Kincset talált októberben a Skoda

autopro.hu/B.B. | 2017.11.15 10:30

Kincset talált októberben a Skoda

Közel tíz százalékkal több kocsit szállított le a vevőknek a cseh márka az év tizedik hónapjában. A siker két kulcsszava: Kodiaq és Karoq.

Hirdetés

Amióta beemelte két új SUV-ját modellpalettájára, egyszerűen nem lehet negatív jelzőket találni a Skoda értékesítéseire. Amikor arról adtunk hírt, hogy a Kodiaq és a Karoq típusokból nem tudnak eleget gyártani, már lehetett sejteni, hogy a VW-leány ügyeset húzott a két modellel – szintén ez csúcsosodott ki októberben, ezúttal az eladásokon oldalán.

A Skoda októberi eladásai 9,7 százalékkal ugrottak meg az előző évi eredményekhez képest, ez összesen 107.400 jármű vevőknek történő átadását jelenti. A növekedés motorja Európa és Oroszország volt, előbbiben 11,3, utóbbiban 23,8 százalékkal több kocsira talált vevőt a gyártó. A Skoda Indiában is 7,7 százalékot erősödött – ez az az ország, ahol korábbi hírek szerint olcsó kisautókkal tarolna a gyártó.

A értékesítési lendület várhatóan a következő hónapokban is kitart, erről a Karoq gondoskodhat, az új SUV ugyanis csak az elmúlt hónapban került a kereskedésekbe. Ha a nagyobb méretű gép képes lesz követni a Kodiaq példáját, a Skoda újabb húzómodellt tudhat soraiban.

Kiemelt Partnereink