Gyártók Kínában tesztel autonóm járműveket a VW Csoport

Kínában tesztel autonóm járműveket a VW Csoport

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.26 17:23

Kínában tesztel autonóm járműveket a VW Csoport

Fotó: Audi Media Center

Kína fokozatosan az önvezető autótesztek fellegvárává válik. Ahogy az autógyártók és techvállalatok milliárdokat fektetnek a technológiába, úgy kezdték meg a Toyota-hátterű Pony.ai, a Baidu Inc, a Nissanhoz tartozó WeRide és a DiDi Chuxing vállalatok mindegyike különböző kínai városokban teszteli autonóm járműveiket.

Hirdetés

Az ázsiai ország legnagyobb külföldi autógyártója, a Volkswagen Csoport szeptembertől lát hozzá az Audi e-tron elektromos járműveinek teszteléséhez Hefeiben. A teszt eredményeit a következő évtől osztják csak meg a nyilvánossággal.

Májusban a Volkswagen bejelentette, hogy egymilliárd eurót fektet 50 százalékos részesedésért az állami társtulajdonban lévő kínai elektromosjármű csoportba, a JAC-ba. Azzal, hogy 50 százalékról 75-re növeli a részesedését, a német gyártó teljes mértékben átveszi az irányítást Hefeiben, az elektromos járművekkel kapcsolatos JAC-val közös vállalkozásában.

Számos kooperáció részese

A Volkswagen további együttműködéseket folytat az állami tulajdonban lévő China FAW Group Corp és a SAIC Motor Corp társaságokkal.

A német autógyártó 2020 első fél évében 1,59 millió járművet értékesített Kínában, ami 17 százalékkal marad el a tavalyi azonos időszakban eladott 1,92 millió autótól. A Reuters beszámolója szerint a 2019-es év során a VW közel 4,23 millió modellje talált gazdára az országban.

A Volkswagen júniusban zárta le a Pittsburgh-ben működő Argo AI-ba való 2,6 milliárd dolláros beruházását, mely vállalatban a Ford Motor is részesedéssel bír.

Kiemelt Partnereink