Gyártók Kínában összefog a Mercedes és a BMW

Kínában összefog a Mercedes és a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.12.01 09:21

Kínában összefog a Mercedes és a BMW

Fotó: Pixabay

A BMW és a Mercedes-Benz egy közös, fele-fele arányú vegyesvállalatot tervez létrehozni a kínai elektromos töltési infrastruktúra fejlesztése érdekében. A világ többi részé a két német prémiumgyártó külön-külön építi ki a saját töltőhálózatát.

Hirdetés

A két autóipari konszern tájékoztatása szerint a vegyesvállalatnak 2026 végéig legalább ezer töltőállomásból álló hálózatot kell kiépítenie, összesen mintegy hétezer gyorstöltő ponttal, amiket a legkorszerűbb töltési technológiákkal látnak el.

A vegyesvállalat célja az első gyorstöltő-állomások létrehozása 2024-ben Kína azon régióiban, ahol a legnagyobb az elektromos autók és a plug-in hibridek sűrűsége. „Ahol lehetséges”, a villamos energiát közvetlenül megújuló forrásokból kívánják beszerezni. A BMW és a Mercedes nem nyilatkozik a tervezett töltési kapacitásról.

A két prémium autógyártó gyorstöltő-hálózata nyilvánosan elérhető lesz minden márka számára, azonban a Mercedes-Benz és BMW ügyfelei számos exkluzív funkció előnyeit élvezhetik, mint például a Plug & Charge és a töltőpontok előzetes lefoglalása.

A vegyesvállalat létrehozása jelenleg még a felügyeleti hatóságok jóváhagyásától függ. A gyártók további részleteket nem árulnak el közleményeikben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink